MEER OVER DE BERGERIE

Mediterrane bomen

Wij zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in Olijfbomen. U kunt bij ons informatie inwinnen over het verzorgen van olijfbomen.

Voeding en meststoffen

Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor diverse mestpaketten en beschermingshoezen voor uw olijfboom.

De olijfboom is gewild vanwege zijn mooie karakteristieke vorm. Ook de symboliek rond de olijf spreekt menigeen aan. De olijf staat synoniem voor duurzaamheid, trouw, gezondheid, vrede en kracht.

Onderhoud en bescherming

Een goede bodem


De olijfboom stelt maar enkele eisen aan zijn omgeving. Vooral de grondstructuur is belangrijk. De olijf staat in de landen van herkomst in een kleihoudende en zanderige grond. De Bergerie gebruikt voor de plaatsing speciale olijfsubstraat die in tijden van droogte water buffert en het overtollige water afvoert. Bij plaatsing in de volle grond adviseren wij rond de kluit extra olijfsubstraat aan te brengen en daarin een Mycorrhiza (bodemverbeteraar) te mengen. Myccorhiza heeft als functie het stimuleren van het wortelgestel van de olijf waardoor de olijf een hogere kans heeft om goed “aan te slaan”. Ook bij plaatsing van een olijfboom in pot – en dat heeft onze voorkeur – adviseren wij de pot te vullen met olijfsubstraat en daarin Myccorhiza te mengen.

Onderhoud


Eenmaal per jaar en bij voorkeur in het vroege voorjaar (februari – mei) bemesten wij onze olijfbomen en onze andere mediterrane bomen en planten. Daarvoor hebben wij speciale mesttabletten die organische meststoffen bevatten. Deze tabletten zorgen voor een gelijkmatige en optimale bemesting. De tabletten worden rond de stam in de grond gedrukt en lossen in ca. 5 maanden tijdens het groeiseizoen volledig op. In de winter beschermen wij onze mediterrane bomen met speciale beschermingshoezen, die door middel van een rits en spanbandjes eenvoudig zijn aan te brengen. Het zijn ademende hoezen die de extreme kou (oostenwind) tegenhouden. De combinatie van hoezen en verwarmingslint vormt de meest optimale bescherming.

Ontwikkeling


De olijfboom verschijnt meer en meer in zitkamers, restaurants, kerkgebouwen, showrooms en kantoorruimtes als facilitaire groenvoorziening. Hij wordt vaak geplaatst op plekken die daar niet geschikt voor zijn vanwege licht, lucht, vochtigheid en temperatuurwisselingen. Als oplossing heeft De Bergerie enkele jaren geleden een boom ontwikkeld die daar wel geschikt voor is. We noemen hem: de Dentro Olivo. U kunt al onze projecten volgen op www.olive-art.eu

Dentro Olivo


De Dentro Olivo heeft als basis de originele karakteristieke stam van een olijf van een leeftijd tussen de 40 en 80 jaar oud. Het loof en de uitlopers op de stam worden vervangen door zijden bladeren in de bekende olijfgroene kleur.

Duurzaam


De Dentro Olivo is nauwelijks van echt te onderscheiden, is uiterst duurzaam en vraagt amper onderhoud. De Dentro Olivo kan ook buiten worden geplaatst (denk aan strandtenten en/of terrassen). De Bergerie wordt regelmatig gevraagd om oude(re) olijfbomen die vervallen zijn terug te brengen naar hun volle glorie, door gebruik te maken van de zijden bladeren die erg duurzaam zijn.