De oorsprong van de Rhododendron

De Rhododendron is al meer dan 2000 jaar oud. Het is bekend dat Chinezen in het begin van onze jaartelling deze planten/struiken, kweekten en in potten hielden. Pas veel later aan het einde van de 17de eeuw is de Rhododendron naar Europa gekomen met de de Nederlandse koopvaardij. De Rhododendron heeft een enorm gebied waar deze voorkomt. Het reikt van de Himalaya in China tot aan Japan en Korea en IndoChina. Ook zijn er soorten in Noord Amerika te vinden.

Rhododendron

Goede bodem


Rhododendrons stellen enkele eisen aan de grond waar ze in zitten. Hoewel de Rhododendron enkele eisen stelt, volgt u slechts een paar stappen. Lees hier over hoe u een Rhododendron verzorgt

Onderhoud


Bij onderhoud denken we aan de plek waar de Rhododendron staat, hoeveel water deze moet hebben en welke bemesting goed is voor deze plant. Lees hier hoe u ene Rhododendron onderhoudt:

Gele bladeren

De Rhododendron staat bekend om donker groene bladeren. Zodra de kleur van de bladeren afwijkt van het gewone is er een probleem. Wanneer het gaat om gele bladeren dan heeft de bodem een tekort aan Magnesium en/of ijzer. De kleur van de bladeren kan variëren van geel naar wit. Verder is de grond vaak te zuur dit is op te lossen door gebruik te maken van een ijzerchelaat. De dosering is 5 gr op een struik van ongeveer 1 meter hoog en 1 meter in omvang. Wanneer het blijft dan kunt u het herhalen na ongeveer 2 maanden. Is de grond een zware klei grond dan zal het waarschijnlijk niet lukken de enige oplossing is dan nog verplaatsen naar grond met een lagere Ph waarde.

Bruine balderen kan ontstaan door een teveel aan kunstmest. Kunstmest daar zitten vaak zouten in deze kunnen er voor zorgen dat de plant juist uitdroogt. En daardoor verbrandt. Vaak gebeurt dat bij een overbemesting van kunst mest. Het beste is om een een organische voeding te pakken die langzaam oplost en voeding gedoseerd afgeeft.