Hoe onderhoud ik mijn Rhododendron?

Zet uw Rhododendron niet helemaal in de volle zon

De Rhododendron houdt er niet van om in de volle zon te staan maar een beetje “gefilterd” vindt hij prima. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en dat de kluit niet uitdroogt.

Gebruik de juiste hoeveelheid water voor uw Rhododendron

Het is van groot belang de de humus laag goed is wanneer dat het geval is kan de plant makkelijk aan zijn water komen. De bodem moet goed luchtig zijn en niet te compact. Dit kan worden bewerkstelligd door zand toe te voegen. Het lastige is om op tijd de juiste hoeveelheid water te geven. Wanneer de plant gaat bloeien kan de bovenkant droog zijn en de onderkant vochtig. Wanneer u de plant in de gaten houdt is de aanwijzing dat de bladeren slap gaan hangen een duidelijk teken dat er te weinig water is om op te nemen. Wanneer men te kort water geeft is de bovenkant vochtig maar de onderkant niet, de wortels zullen dan afsterven, waarna de plant zal afsterven.

Gebruik de juiste mest voor uw Rhododendron

Dit is altijd lastig. Wat, wanneer en hoeveel. U kunt gebruik maken van kunstmest maar dat wordt steeds minder gebruikt. Men heeft betere resultaten met organische meststoffen. de tijd om het te doen is alleen in het groeiseizoen en niet vlak voor de winter want dan moet de plant winterhard worden. Hoeveel ook dat is vaak moeilijk in te schatten. Pas altijd op met overbelasten. Het is beter om het mest langzaam op te voeren. Wanneer er teveel is is het praktisch onmogelijk om hetgeen wat teveel is eruit te halen. De Bergerie heeft een speciaal voedings pakket gemaakt voor Rhododendrons. Dit pakket bestaat uit bodem verbeteraars die elkaar complementeren en voeding tabletten die een juiste verhouding hebben en langzaam de voedingsstoffen loslaten. U hoeft deze alleen maar in het begin van het seizoen bij uw plant te doen.

VERBETER DE GROND VOOR UW RHODODENDRON