De vruchten van een vijgenboom zijn precies één dag houdbaar. De binnenkant van de zachte vrucht is rood of goud gekleurd. De schil is erg dun en kwetsbaar. Ze zijn het lekkerst wanneer u ze direct van de struik of boom plukt. Ze kunnen met schil en al worden gegeten. U kunt ze ook drogen en in verschillende recepten gebruiken. Ze worden ook gebruikt om jam van te maken.
We willen u graag kennis laten maken met een desert van vijgen vandaar het volgende recept:
Desert met vijgen
Ingredienten:
200 gram verse vijgen (ca. 8 stuks)
sap en geraspte schil van een ½ sinaasappel
180 gram suiker
40 gram walnoten, gehakt
200 gram goede kaas
Bereiden:
Was de vijgen en snijd de steeltjes en de kroontjes eraf. Snijd de vijgen in kleine stukjes en doe ze in een pannetje. Doe de sinaasappelschil en het -sap erbij, net als de suiker. Kook dit 10 minuten en zet het dan weg om af te koelen.
Leg op vier bordjes een stukje kaas plus een lepel van het vijgenmengsel en strooi de gehakte walnoten erover.
opmerking
Zoete, verse vijgen, knapperige walnoten en goede kaas zijn een winnende combinatie. Het kan met Pecorino of brie en alles daartussenin, dus neem gewoon wat je het lekkerst vindt.